Srbija i Balkan

Vučić: Srbija danas ima jedan od najsnažnijih ekonomskih sistema u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju 100 godina penzijskog sistema u Srbiji
Vučić: Srbija danas ima jedan od najsnažnijih ekonomskih sistema u Evropi© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od 1. oktobra u Srbiji početi da se koriste penzionerske kartice koje će važiti u celoj zemlji koje će penzionerima omogućiti brojne povlastice, od popusta na usluge u marketima, na auto-putevima, kao i plaćanje letovanja i zimovanja.

"Od takve kartice ćete imati samo koristi", najavio je Vučić.

Vučić je rekao da je zahvalan penzionerima što su razumeli sve probleme u kojima se država nalazila i dodao da su oni razumeli šta su potrebe države i znali "kako se bolest leči", govoreći o odluci države da smanji penzije za 40 odsto penzionera.

"Penzioneri imaju toliko iskustva da kod njih prevare ne prolaze, da trikovi ne prolaze i da znaju da samo svojim radom mogu da se ostvari boljitak", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će penzije odsada pratiti rast plata i da će biti sve veće.

"Srbija danas ima jedan od najsnažnijih ekonomskih sistema u Evropi", poručio je Vučić dodajući da Srbija ima manji javni dug od Nemačke i drugih evropskih zemalja.

Kako je rekao, bez penzionera u Srbiji ništa ne bi moglo da bude proizvedeno, te da su plate u javnom sektoru porasle zahvaljujući tome što su penzioneri razumeli koliko je bila važna ekonomska reforma.

image