Srbija i Balkan

Ukrajinski ambasador bi da uređuje medijski prostor u Srbiji, smeta mu RT

Nestvarno je da neki u Srbiji danas ceo ukrajinski narod nazivaju nacistima, poručio Volodimir Tolkač
Ukrajinski ambasador bi da uređuje medijski prostor u Srbiji, smeta mu RT© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIČ

Ambasador Ukrajine u Srbiji Volodimir Tolkač izjavio je da je u Srbiji prisutna ruska propaganda, a da je primer za to - prisustvo ruskog medija RT.

Na prezentaciji istraživanja "Rat u Ukrajini i javno mnjenje u Srbiji" u Infopultu EU u Beogradu, Tolkač je rekao da želi da skrene pažnju na ulogu propagande čija je uloga važna kao i oružja, te da se dezinformacije brzo šire, a da ruski građani najbolje osećaju koliko je propaganda daleko od stvarnosti.

"Naši dedovi su oslobađali Beograd, a danas neki u Srbiji ceo naš narod nazivaju nacistima. To je nestvarno. Posebno ne mogu da razumem sklonost nekih u Srbiji prema terorističkoj organizaciji Vagner koja otvoreno regrutuje ubice, silovatelje i druge zločince iz zatvora u Rusiji", rekao je ukrajinski ambasador.

On je istakao da godinu dana od "ruske agresije na Ukrajinu", koju smatra nastavkom rata iz 2014. godine, njegova zemlja odoleva ruskom oružju naporima na oružanom, diplomatskom i medijskom frontu, kao i zahvaljujući međunarodnoj pomoći.

image