Srbija i Balkan

Vučić započinje pravljenje Narodnog pokreta za državu

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić krajem prošle godine najavio je stvaranje pokreta koji ne bi bio partija, ali bi okupio ljude koji će predstavljati "normalnu i pristojnu Srbiju"
Vučić započinje pravljenje Narodnog pokreta za državu© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u narednom periodu će obići sve delove zemlje, potvrđeno je danas Tanjugu u predsedništvu.

Vučić će, kako je rečeno, zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije i od subote, 11. marta, započeće razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najverovatnije u Vranju.

Vučić je u oktobru prošle godine obilazeći jug Srbije najavio pravljenje "velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije".

On je kazao da predstoji šest meseci rada na pravljenju pokreta koji će predstavljati normalnu i pristojnu Srbiju.

"Mi moramo da se izborimo za taj put normalne i pristojne Srbije. To je put koji sam krčio za široki pokret naroda, da se vidi besmisao ovih koji bi rasturili državu u jednom danu, čak i ovi drugi koji ne kriju da bi sutra priznali nezavisno Kosovo", izjavio je Vučić.

Najavio je da je jedna od ključnih zamisli pokreta obračun sa kriminalom u vlasti.

"To je jedna od najvažnijih stvari Pokreta za Srbiju koji ćemo da pravimo. Apsolutno je najbitnije da ne bude tih koji su se obogatili, koji su bogati kao oberknezovi", rekao je tom prilikom Vučić.

Podsetimo, Vučić je najpre najavio formiranje "srpskog bloka", koji ne bi bio ni za istok, ni za zapad.

Nejasno je ko bi bili članovi ovog pokreta, a funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović izjavio je ranije da će bloku moći da pristupe članovi SNS-a, ali samo oni koji se ne stavljaju na stranu jedne od strana u globalnom sukobu.

image