Srbija i Balkan

Milatović: Nema sumnje u moju pobedu, možemo govoriti samo o razlici koja će biti velika

Jedino kome je u nekom interesu da kreira incidente to je sadašnji predsednik države. Ukoliko dođe do incidenata, znajte od koga dolaze, poručuje Jakov Milatović
Milatović: Nema sumnje u moju pobedu, možemo govoriti samo o razlici koja će biti velika© Зоран Шапоњић

Siguran sam u svoju pobedu, mislim da će tako konačno doći do poraza simbola režima koji je Crnom Gorom upravljao u poslednjih 30 i više godina i da ćemo od danas napraviti još jedan veliki korak napred kada je u pitanju pomirena, bogata, pravednija Crna Gora i konačno, Crna Gora svih nas, poručuje predsednički kandidat Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović pošto je glasao u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Posle prvog kruga razlika u moju korist je nekih 70.000 glasova, to je za Đukanovića u ovom trenutku nedostižno. Možemo jedino govoriti kolika će biti razlika, a ja verujem da će ona biti velika u moju korist i da će Crna Gora, konačno, u punom smislu te reči biti slobodna zemlja", rekao je on.

Milatović je izjavio da je 2. april istorijski dan za Crnu Goru, pozvao je "sve građanke i građane Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo". 

"Želim da ovaj dan prođe u najboljem redu, verujem da će  tako i biti, verujem da je Crna Gora zrela kao društvo da olovkom menja predsednike, da olovkom menja vlade. Jedino kome je u nekom interesu da kreira incidente to je sadašnji predsednik države. Ukoliko dođe do incidenata, znajte od koga dolaze", rekao je Milatović. Upitan kakve odnose u budućnosti, ako bude izabran želi sa Srbijom, Milatović je rekao da i sa Srbijom i drugim državama zapadnog Balkana želi najbolje moguće odnose.

"Prioritet broj jedan za Crnu Goru je punopravno članstvo u EU. Ali, ne pro forme, nego suštine radi. Kao čovek koji je i profesionalno i akademski oblikovan u Zapadnoj Evropi smatram da imam dovoljno iskustva i volje da Crnu Goru uvedem u Evropsku uniju. Ali, uvek kada govorim o Evropskoj uniji, govorim i o regionalnim ekonomskim integracijama", navodi Milatović dodajući da su dobri odnosi sa Srbijom visoko na listi prioriteta:

"Zalažem se za apsolutno najbolje odnose i sa Srbijom i sa svim zemljama zapadnog Balkana. Žao mi je što to u prethodnom periodu nije bilo tako i mislim da ću sa pozicije predsednika Crne Gore i, naravno, sa Vladom Crne Gore učiniti sve da prošlost stavimo u prošlost i da zajednički gradimo ekonomski snažniju budućnost i građana Crne Gore i Srbije i svih ostalih zemalja zapadnog Balkana", naglašava Milatović. 

Predsednički kandidat je, inače, na glasanje došao bez lične karte koju je zaboravio kod kuće, a tu nesmotrenost objasnio je sledećim rečima: 

"To vam se dešava kad vam supruga u zadnjem trenutku sugeriše da promenite odelo. Kako uvek poslušam svoju suprugu, tako sam umesto nekog plavog koje sam bio namenio, obukao ovo sivkasto a lična karta mi je ostala u plavom", otkriva detalje "peha" Milatović. 

image