Srbija i Balkan

Svečlja: Uspeh Kurtijeve vlade neodržavanje srpskog referenduma i preregistracija

Za ove dve godine, destruktivni pristup Srbije prema nama se nije promenio, ali smo uspeli da naš odnos ipak postane konačno odnos između dve ravnopravne države, rekao je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija
Svečlja: Uspeh Kurtijeve vlade neodržavanje srpskog referenduma i preregistracijawww.globallookpress.com © © Depo Photos

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja, tvrdi da su najveći uspesi aktuelne vlade u Prištini neodržavanje referenduma o ustavnim promenama Republike Srbije i preregistracija vozila na tzv. kosovske "RKS" tablice.

"Za ove dve godine, destruktivni pristup Srbije prema nama se nije promenio, ali smo uspeli da naš odnos ipak postane konačno odnos između dve ravnopravne države. Zabranili smo održavanje referenduma Srbije na 'Kosovu' i omogućili smo plaćanje poreza za registraciju na 'RKS' tablice, dok se tablice koje su ostaci Miloševićevog režima, predaju našim institucijama i zamenjuju", naveo je Svečlja, a preneo je Tanjug.

"Bezbednosnim institucijama je potrebna još veća podrška, ali vam garantujem da ćemo se protiv kriminala i korupcije boriti na svakom ćošku", kazao je Svečlja danas na skupštinskoj sednici na kojoj se raspravljalo o dvogodišnjem radu vlade tzv. premijera Aljbina Kurtija.

Govoreći o radu kosovske policije, Svečlja je rekao da je zatvoreno 16 ilegalnih puteva na severu, da su uništene 83 kriminalne grupe i zaplenjeno nekoliko tona narkotika.

image