Srbija i Balkan

Nastavlja se teror Prištine: Uhapšen još jedan Srbin, lekara maltretirali pred decom

Branilac uhapšenog lekara kaže da još uvek nije poznato za šta ga policija tzv. Kosova tereti
Nastavlja se teror Prištine: Uhapšen još jedan Srbin, lekara maltretirali pred decomwww.globallookpress.com © Depo Photos/Keystone Press Agency

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je Nikola Todorović, lekar zaposlen u KBC u Kosovskoj Mitrovici, priveden na prelazu Jarinje dok je vozio maloletnu decu u opštinu Srbica, na porodičnu krsnu slavu.

"Pripadnici Kosovske policije zaustavili su ga zbog nedostajuće dokumentacije za decu, izveli decu iz vozila i maltretirali Todorovića pred njima, a kada im se usprotivio, priveli su ga", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je angažovala advokata za uhapšenog Todorovića.

"Reč je o još jednom slučaju iživljavanja od strane Kosovske policije koja svakodnevno traži izgovore i opravdanja da bi maltretirala i privodila Srbe, a slučaj Todorovića izdvaja se po tome što je maltretiranje doživeo pred troje dece od dvanaest, osam i pet godina i to na slavu", navedeno je u saopštenju.

Njemu je u ovim trenucima počelo saslušanje, potvrdio je Tanjugu njegov branilac Miloš Delević.

"Još uvek ne znamo za šta ga terete, sada počinje saslušanje", rekao je kratko Delević.

Ovo je drugi drugo hapšenje Srba na severu Kosova i Metohije u poslednjih nedelju dana, a prethodne subote uhapšen je Milovan Božović (36) iz Zubinog Potoka pod optužbama za navodno paljenje automobila na severu KiM. Njemu je u ponedeljak određen pritvor u trajanju od 30 dana.

image