Srbija i Balkan

Britanska ambasadorka u Crnoj Gori se pravda: Samo smo podržali istragu

Predsednik Odbora Skupštine Crne Gore za bezbednost i odbranu Milan Knežević izjavio je da se odluke o uhapšenom predsedniku opštine Budva Milu Božoviću donose u britanskoj ambasadi
Britanska ambasadorka u Crnoj Gori se pravda: Samo smo podržali istragu© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Nakon prozivki jednog od lidera DF Mila Kneževića da se privedenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću paralelno sudi u britanskoj Ambasadi u Podgorici, oglasila se ambasadorka Karen Medoks tvrdnjom da je reč o dezinformacijama.

"Kao odgovor na netačne izjave poslanika Milana Kneževića danas u Skupštini, britanska ambasada je dužna da pruži činjenice. Britanska ambasada i britanska ambasadorka nikada neće komentarisati bilo koju istragu u toku ili pokušati da utiču na takve slučajeve ili njihove političke ishode", kazala je Medoks.

Podsetila je da je u intervjuu snimljenom prošlog četvrtka, a emitovanom u subotu na podgoričkoj Novoj M, na pitanje o tome kako glavni specijalni tužilac Vladimir Novović koristi informacije EUROPOL-a, odgovorila da je Ujedinjeno Kraljevstvo u "potpunosti podržalo njega i njegov tim u korišćenju svih raspoloživih sredstava, uključujući i onih iz EUROPOL-a da identifikuju pojedince i grupe koji su se bavili kriminalom i pomognu da se oni privedu pravdi", preneo je podgorički portal "CdM".

"Sve preko ovoga je dezinformacija", tvrdi ambasadorka Medoks.

Predsednik Odbora Skupštine Crne Gore za bezbednost i odbranu Milan Knežević izjavio je juče da se odluke o uhapšenom predsedniku opštine Budva Milu Božoviću donose u britanskoj ambasadi i poručio britanskoj ambasadorki Karen Medoks da prevodi Šekspira na srpski jezik i da obilazi plaže.

Stavu Kneževića kasnije se pridružio i poslanik DF-a Jovan Vučurović koji je rekao da je reč o pokušaju diskreditacije DF-a uoči predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna.

image