Srbija i Balkan

Uhapšen je pogrešan Milo: Reagovanja iz Podgorice na vest o hapšenju gradonačelnika Budve

 Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da su pritisci na DF uzaludni i da ta politička grupacija stoji iza Mila Božovića
Uhapšen je pogrešan Milo: Reagovanja iz Podgorice na vest o hapšenju gradonačelnika Budve© Зоран Шапоњић

Reagujući na vest o hapšenju i određivanju pritvora od 72 sata gradonačelniku Budve i jednom od lidera Demokratskog fronta Milu Božoviću, Vladislav Dajković, predsednik "Slobodne Crne Gore" kaže za RT Balkan da je "najveća zamka za naš srpski narod mišljenje da smo se se oslobodili čuvenog 30. avgusta prije skoro tri godine".

"Očigledno je da nismo. Gotovo sva pitanja koja su mučila naš narod: priznanje lažne države Kosovo, sankcije Rusiji, članstvo u NATO, falsifikovani državni simboli i jezik - aposlutno je sve ostalo na snazi, možda još tvrđe nego ranije", kaže Dajković.

On dodaje da "tradicionalno" "ne veruje tužilaštvu jer su do sada imali mnogo prilika da uhapse i Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, pa i, zašto ne reći, Mila Đukanovića".

"Hapšenje srpskog gradonočelnika Budve Mila Božovića manje od dva mjeseca pred izbore doživljavam kao udar na cijeli srpski blok koji se očito pokušava smanjiti na 'poželjnu' mjeru. A ako se neko pita koja je to poželjna mjera, odgovor je jasan: mjera po kojoj nas nema ni u narednoj izvršnoj vlasti", kaže Dajković.

Podgorički pesnik Bećir Vuković, u autorskom tekstu objavljenom danas u glavnom gradu Crne Gore, kaže da je "uhapšen pogrešan Milo".

"Slažem se sa izjavama da jeste uhapšen pogrešan Milo, ali daleko važnije od tih vrcavih konotacija jeste da se srpski narod pregrupiše i ozbiljno krene sa pripremom za naredne izbore koji su maltene sjutra. Bez jakog i jedinstvenog srpskog bloka, bojim se da se nećemo dobro provesti", kaže Dajković.

Vuković u autorskom tekstu koji danas prenosi portal "borba.me" navodi da „u novijoj istoriji Evrope nijedna politička grupacija nije tako progonjena kao Demokratski front".

"Još više, i povrh svega, ne zna se da li je Demokratski front više gonjen od države, dakle iznutra, ili od nekih tajanstvenih spoljašnjih sjenki. Iznutra, od svake crne vrane, i spolja od svake belosvetske demokratije. Ne može ni biti slučajno da se na Veliki Četvrtak hapsi Milo Božović jedan od vodećih srpskih političara u Crnoj Gori. Uostalom, najmonstruozniji i najsvirepiji napadi na srpski narod, kao i hapšenja srpskih političara, upravo su vršeni na velike hrišćanske i srpske vjerske praznike", navodi Vuković dodajući da se za to vreme "predsjednik države Milo Đukanović, koji će opsluživati stolicu do Dana državnosti – kupa u rajskim vrtovima Dubaija".

Vuković kaže dalje da je "uoči jednih parlamentarnih izbora montiran teroristički udar na Crnu Goru da bi Milo Đukanović – preživio – i ostao na vlasti, a uoči ovih parlamentarnih izbora – izabrano je – hapšenje Mila Božovića".

"Frontu je objavljen još jedan rat, pa kome opanci, a kome obojci. A, opanci će – najpouzdanija srpska obuća – ostati onome čiji su vazda i bili. Udarilo se baš onđe gdje je Demokratski front najjači. Udarilo se na predsjednika opštine Budva koji je osvojio apsolutnu vlast. Nikad nikome narod Budve nije dao takvu podršku kao što je dao Milu Božoviću. I, baš na Budvu i na Mila Božovića trebalo je udariti. Trebalo je udariti na takvo povjerenje. Iz istih razloga i po istoj osnovi, na Veliku Subotu, mogu udariti i na Pljevlja", tvrdi Vuković koji je uveren da će "hapšenje i pritvor Mila Božovića raznorazni politički profili i profiteri okretati na svoju vodenicu, krenuće ko hijene ponešto da ušićare, i sve tako do izbora, a, prvog dana poslije izbora, pustiće Mila Božovića da se brani sa slobode".

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović izjavio je danas da su pritisci na DF uzaludni i da ta politička grupacija stoji iza Mila Božovića.

„Pokazalo se više puta ovih godina da pritisci na DF, spolja ili uznutra, ne daju rezultate. Zato je važno, ako se neko iznova odlučio na obračun sa DF, da taj zna da je krenuo na one koji se nikad neće povući i kojima je borba za pravdu suština politike. To su valjda do sada naučili i kriminalci, kao i oni iz korumpiranog državnog aparata, policije, sudstva, tužilaštva, koji služe nekoj politici, domaćoj ili stranoj“, rekao je Vučurović.

image
VV inauguration
banner