Srbija i Balkan

Vučić zahvalan na stavu Maldiva po pitanju Kosova i Metohije: Odluka u skladu sa međunarodnim pravom

Zahvalan sam na stavu Maldiva o pitanju Kosova i Metohije, naveo je Vučić
Vučić zahvalan na stavu Maldiva po pitanju Kosova i Metohije: Odluka u skladu sa međunarodnim pravom© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Maldivi Abdulu Šahida.

"Naše prijateljstvo otpočelo je u periodu intenzivne saradnje u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja, a mi smo spremni da na ovim istorijskim temeljima nadogradimo ukupne odnose proširenjem saradnje u svim oblastima od međusobnog značaja", naglasio je Vučić.

Zahvalio sam ministru Šahidu na stavu Maldiva o pitanju Kosova i Metohije koji je u skladu sa međunarodnim pravom i izrazio nadu da ću u što skorijem periodu imati čast da ugostim predsednika Republike Maldivi Ibrahima Mohameda Soliha, što bi bila istorijska poseta i dodatni podsticaj jačanju odnosa između naše dve prijateljske zemlje, napisao je predsednik Vučić u objavi na svom Instagram nalogu.

Srbija je juče u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu potpisala više sporazuma sa Maldivima, a Šahid je nakon potpisivanja rekao da Maldivi poštuju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Maldivi uvažavaju i podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i bliske veze između naših zemalja nastavljaju da rastu, naglasio je tom prilikom ministar Šahid.

Početkom januara, devet zemalja povuklo je priznanje nezavisnosti tzv. Kosova: Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, Maldivi. Tom prilikom, Vučić je rekao da čak 106 zemalja ne priznaje "Kosovo".

Svega 84 nedvosmisleno priznaju, tri zemlje niste načisto. Devet je povuklo. Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Sveta Lucija, Maldivi. Čekamo desetu, rekao je Vučić tada.

image