Srbija i Balkan

Savet roditelja u "Ribnikaru" protiv prekida nastave

Predstavnici Saveta roditelja osnovne škole "Vladislav Ribnikar" naveli su u izjavi da su o odluci o prekidu nastave u zgradi škole u kojoj se dogodilo masovno ubistvo saznali preko medija
Savet roditelja u "Ribnikaru" protiv prekida nastave© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" saopštio je da se protivi prekidu nastave i izneo niz zahteva, uključujući i da se što pre da na uvid kopija zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom škole.

Predstavnici Saveta roditelja osnovne škole "Vladislav Ribnikar" naveli su u izjavi da su o odluci o prekidu nastave u zgradi škole u kojoj se dogodilo masovno ubistvo saznali preko medija.

"S obzirom na to da smo juče iz medija saznali o navodnim odlukama koje se tiču prekida nastave u OŠ 'Vladislav Ribnikar' sa datumom 02. jun, kao i pretvaranju objekta škole u Memorijalni centar i trajnom izmeštanju naše dece na novu lokaciju, duboko pogođeni ovim informacijama a bez potvrde o verodostojnosti istih, obratili smo se državnim organima sa dopisom i zahtevima", navodi se u izjavi koju potpisuje Savet roditelja.

Istakli su da je juče na nastavi u OŠ "Vladislav Ribnikar" bilo više od 800 učenika u obe smene i da je taj broj u blagom povećanju od prvog dana povratka u školu.

Prvi zahtev koji je iznet jeste da se đacima koji to žele omogući da školu završe po planu i školskom kalendaru u objektu škole.

"Savet roditelja je apsolutno protiv inicijative da se školska godina završi za svu decu 02. juna", navodi se u izjavi.

Drugi zahtev je da se ispune svi zahtevi, koje je usvojio Savet roditelja na sednici od 9. maja, uključujući i hitnu rekonstrukciju škole bez promene namene objekta, uz apsolutnu podršku inicijativi da se obeleži sećanje na žrtve.

"Zahvalni smo Vladi Srbije na dosadašnjem angažovanju na ispunjenju naših zahteva i očekujemo brzo rešavanje ostalih", ističe se u izjavi.

Treći zahtev je da se za svaki eventualni budući zahtev koji se tiče promene načina održavanja nastave u OŠ "Vladislav Ribnikar" konsultuje Nastavničko veće i Savet roditelja. Savet roditelja daje punu podršku nastavnom kadru OŠ "Vladislav Ribnikar".

Na kraju, zahtevaju da se što pre da na uvid kopija zapisnika vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom OŠ "Vladislav Ribnikar".

U Predsedništvu Srbije juče je održan sastanak kojem su prisustvovali Milanka Negić, majka devojčice stradale u masakru, Bojana Nedeljković, kao i predstavnici svih relevantnih državnih ustanova i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tada je dogovoreno da se školska godina u OŠ Ribnikar završi 2. juna. 

image