Srbija i Balkan

Ministarstvo prosvete predložilo smenu direktorke "Ribnikara", suspenzija za pedagoga i psihologa

Rezultat inspekcijskog nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa za upravljanje ovom školom
Ministarstvo prosvete predložilo smenu direktorke "Ribnikara", suspenzija za pedagoga i psihologa© Танјуг/Сава Радовановић

Ministarstvo prosvete je završilo vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pokrenut 22. maja.

Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom, prenosi "Blic".

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Ovaj predlog Ministarstva usledio je nakon što je 3. maja učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" ušetao u školu sa pištoljima i Molotovljevim koktelima i ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a više njih ranio.
Danas je povodom ove tragedije u policiji iskaz dala dadilja dečaka ubice gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama, a više o njenom svedočenju pročitajte u odvojenoj vesti.

Podsetimo, majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima...

Danas su pojedini mediji objavili vest da će nastava u "Ribnikaru" trajati do 2. juna, ali ovu vest je demantovao za "Telegraf" Igor Đorđević, predsednik Saveta roditelja u toj školi i naglasio je da će se sastanak Saveta i predstavnika Vlade održati večeras.

On je naveo i da je njegova zamenica "zloupotrebila" svoj položaj i u medije plasirala informaciju koja još uvek nije usvojena da se školska godina završava 2. juna, prenosi "Telegraf".

Podsetimo, Bojana Nedeljković zamenica predsednika Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" rekla je da je na sastanku roditelja sa svim relevantnim institucijama doneta je odluka da za sve učenike osnovne škole Vladislav Ribnikar školska godina bude završena u petak 2. juna.

Inicijalno je postojao predlog da deca koja ne mogu ili ne žele da idu na nastavu u prostorijama škole, mogu da koriste neke od institucija kulture gde bi mogli da se okupljaju ili pak zatraže pomoć.

image