Srbija i Balkan

Vučević obišao vojnike na administrativnoj liniji: Uspešno izvršavaju sve zadatke (FOTO, VIDEO)

Vojska Srbije u najvišem je stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića
Vučević obišao vojnike na administrativnoj liniji: Uspešno izvršavaju sve zadatke (FOTO, VIDEO)© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Vojsku Srbije u opštinama Raška, Novi Pazar i ovde na Kopaoniku gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije i imao je priliku da sagleda osposobljenost pripadnika vojske, kao i visok moral koji ih odlikuje.

"Uverio sam se da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na visokom nivou, puni su pozitivnog patriotskog naboja, sa očekivanjima da čuvamo mir i stabilnost, ali ne smanjujući našu sposobnost i odlučnost da zaštitimo suverenitet Republike Srbije i sve njene građane", rekao je Vučević.

Vučević je rekao da je za građane Srbije najvažnije da su pripadnici Vojske Srbije spremni da odgovore na sve dodeljene zadatke.

"Vojska Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspešno realizuju sve zadatke koje država postavlja pred njih, a mi iz sveta politike moramo da učinimo sve da se nađe mirno političko rešenje. Ako do toga ne dođe, država Srbija će zaštititi na svaki potreban način sve svoje građane", zaključio je ministar odbrane.

Tokom obilaska, komandanti jedinica izvestili su ministra odbrane da su pripadnici Vojske Srbije spremni da izvrše sve zadatke koje pred njih postavi državno rukovodstvo.

"Vojska Srbije u najvišem je stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije prati razvoj situacije na terenu". 

Ministar Vučević održao je sastanak sa visokim starešinama Vojske Srbije, na kome je biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je obišao je danas deo zadejstvovanih snaga Vojske Srbije i u razgovoru sa njenim pripadnicima na matičnim i izdvojenim lokacijama uverio se u njihovu spremnost i odlučnost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka.

Ministar odbrane imao je priliku da sagleda osposobljenost pripadnika Vojske Srbije, kao i visok moral koji ih odlikuje, a koji su pokazali prilikom realizacije svih segmenata angažovanja u okviru zadejstvovanih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

image