Srbija i Balkan

Veseli se, srpski rode: Predsednik opštine Pljevlja izdao hitan nalog da se vijore trobojke

Predsednik opštine zahtev je dostavio svim javnim preduzećima i ustanovama
Veseli se, srpski rode: Predsednik opštine Pljevlja izdao hitan nalog da se vijore trobojkewww.globallookpress.com © Dimitrios Karvountzis/Keystone Press Agency

Predsednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš izdao je nalog da se srpske trobojke istaknu na svim javnim ustanovama u opštini Pljevlja, javljaju "Novosti".

"Prema članu 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, nalažem vam da po najhitnijem postupku istaknete zastavu srpskog naroda – trobojku na zgradama uprava vaših ustanova i preduzeća", navodi se u zahtevu predsednika opštine.

Na telegram kanalu "Bunt" objavljena je i izjava Daria Vraneša u kojoj objašnjava zbog čega je doneo ovakvu odluku, ali i da je poštovao Ustav Crne Gore uz fotografiju zvaničnog dokumenta koji je uputio javnim preduzećima.

"Naredbu o isticanju trobojke donio sam poštujuću Ustav Crne Gore. Uopšte me ne zanimaju krivične prijave montenegrinskih ideologa politike Sekule Drljevića i njihove izopačene svijesti zasnovane na mržnji prema svemu srpskom. Ovo je Njegoševska Crna Gora i na to se moraju navići", naveo je Vraneš. 

Zahtev je dostavljen Vodovodu, Komunalnim uslugama, Lokalnim putevima, Grejanju, Čistoći, JU Umetnička galerija "Vitomir Srbljanović", JU Zavičajni muzej, JU Narodna biblioteka "Stevan Samardžić", JU Centar za sport i rekreaciju i JU Dnevni centar.

image