Srbija i Balkan

Crna Gora: Za SNP Kosovo je Srbija, podržaće Deklaraciju o poništenju priznanja tzv. Kosova u Zeti

Većina građana Zete, ali i Crne Gore je protiv priznanja tzv. Kosova, istakla je poslanica SNP
Crna Gora: Za SNP Kosovo je Srbija, podržaće Deklaraciju o poništenju priznanja tzv. Kosova u Zeti© РТ Балкан

Socijalistička narodna partija (SNP) smatra da je Kosovo sastavni deo Srbije i zbog toga traži da se na dnevni red Skupštine opštine Zeta stavi Deklaracija o poništenju priznanja tzv. Kosova, a potom i da se ona usvoji na skupštinskoj sednici, izjavila je Kandidatkinja za poslanicu koalicije "SNP - DEMOS - ZA TEBE" i predsednica OO SNP Zeta Slađana Kaluđerović.

"Iako ta deklaracija ima simbolički značaj, za nas ima suštinski jer znači poštovanje volje naroda Zete. Podsećam da je glas većine građana Zete, ali i Crne Gore protiv priznanja tzv. Kosova, a glas naroda je uvek bio svetinja za Socijalističku narodnu partiju", rekla je Kaluđerović.

Ona je ocenila da su prijateljski odnosi sa Srbijom od prioritetnog značaja za Crnu Goru.

"Prijateljski odnosi sa Srbijom su od prioritetnog značaja za Crnu Goru. Srbija je najznačajniji ekonomski partner Crne Gore, a uz istorijske, kulturne i rodbinske veze to čini još većom potrebu za razvijanjem bliskih i najboljih međusobnih odnosa ", istakla je je Kaluđerović.

Govoreći o primedbama DPS-a, Kaluđervić je podsetila da je politika te stranke bila "što gori odnosi sa Srbijom, to bolje za DPS".

"Međutim, ta politika nigde nije tako ubedljivo poražena kao u Zeti, čime su građani jasno poručili da žele da se okrene novi list u odnosima Crne Gore i Srbije. Žao mi je što u klubu Demokrata ima neslaganja i različitih stavova po ovom pitanju, dok, ponavljam, stav SNP je jasan – Kosovo je sastavni deo Srbije", zaključila je Kaluđerović.

image
VV inauguration
banner