Srbija i Balkan

BiH: Tri osobe uhapšene zbog podmićivanja tokom izbora

Tri lica iz Laktaša i Banjaluke uhapšena zbog sumnje da su počinila krivično delo podmićivanje pri izborima ili glasanju, saopštio MUP RS
BiH: Tri osobe uhapšene zbog podmićivanja tokom izborawww.globallookpress.com © dpa

Tri lica iz Laktaša i Banjaluke uhapšena su u okviru policijske akcije "List" zbog sumnje da su počinila krivično delo podmićivanja pri izborima ili glasanju, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS uhapsili su lica A.T. iz Laktaša, B.S. i S.D.Š. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinila krivično delo podmićivanje pri izborima u glasanju.

Kako RTRS nezvanično saznaje, među uhapšenima je Aleksandar Trninić, novoizabrani poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Trninić je bio uhapšen u Gradišci krajem septembra, zajedno sa još tri osobe. Policija je kod njih tada pronašla 10.000 evra i promotivni materijal SDS-a.

Uhapšeni B.S. je policijski službenik MUP-a i biće suspendovan, a protiv njega je podnet zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

U toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke i Laktaša koje koriste lica lišena slobode, saopšteno je iz MUP-a.

image