Srbija i Balkan

"Novosti": Kurti zabranio prelaz preko jednog mosta u Kosovskoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice ljudi su ogorčeni zbog hapšenja Srbina, a kako "Novosti", javljaju, sada je zabranjen prelazak preko mosta u Bošnjačkoj mahali
"Novosti": Kurti zabranio prelaz preko jednog mosta u Kosovskoj Mitrovici© TANJUG/ DOPISNIK KIM

U Kosovskoj Mitrovici je zabranjen prelazak preko mosta u Bošnjačkoj mahali gde se iz južnog dela ovog grada prelazi u severni, prenose "Novosti".

Na raskrsnici u Bošnjačkoj mahali gde se ulazi u severni u južni deo grad, nalaze se takozvani kosovski policajci i jedno blindirano vozilo, dok su tri oklopna vozila na mostu kod Dudinog krša, od kojih jedno služi za razbijanje demonstracija, prenosi ovaj beogradski sajt.

Tzv. kosovske policije ima i na glavnom Ibarskom mostu, ali i u Kolašinskoj ulici, idući ka Tri solitera. U Severnoj Mitrovci je mirno, a građani su se razišli.

Većina prodavnica i kafića je zatvorena, međutim hapšenje još jednog Srbina, Miluna Milenkovića je izazvalo veliki revolt i ogorčenost.

Postoji više mostova koji služe za prelazak iz severnog i južnog dela grada. Najveći most koji je na Ibru je zatvoren za saobraćaj, a Kurti je u jednom trenutku hteo da most bude otvoren što bi dovelo do velikih sukoba.

image