Srbija i Balkan

Advokat Srbina uhapšenog na KiM: Ne postoji nijedan dokaz da je učinio ono za šta ga Priština tereti

Milenković je čvrst i hrabar i siguran sam da će izdržati nepravdu koja mu je naneta, kaže advokat Nebojša Vlajić
Advokat Srbina uhapšenog na KiM: Ne postoji nijedan dokaz da je učinio ono za šta ga Priština tereti© Танјуг/Дописништво КиМ

Nebojša Vlajić, advokat uhapšenog trenera Kik boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića Luneta (35), kojem je Osnovni sud u Prištini po nalogu tužilaštva odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog navodnog krivičnog dela terorizma, i koji je prosleđen na izdržavanje kazne u Zatvorsku ustanovu Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva, uložiće žalbu Apelacionom sudu Kosova na pomenutu sudsku odluku.

Vlajić za "Novosti" kaže da ne postoji nijedan dokaz za delo koje je navodno počinio Milenković.

"Što se tiče njegovog fizičkog stanja ne mogu da pričam, ali on je čvrst i hrabar i siguran sam da će da izdrži tu nepravdu koja mu je naneta, jer znamo da je siguran, da nije kriv ni za šta, ali i da ima podršku, ne samo svoje porodice, već i svog naroda", ističe advokat Vlajić.

Žalbu na odluku o pritvoru do 30 dana Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću uložiće, takođe, njihovi branioci.

Budući da je Apelacioni sud potvrdio prvobitnu sudsku odluku o produžetku pritvora Petroviću i Obrenoviću, prema rečima advokata Predraga Miljkovića, odbrana će podneti žalbu za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu takozvanog Kosova.

"Moj klijent Dušan Obrenović je fizički bolje, ali je i dalje uplašen, a sud je odbio zahtev za njegov premeštaj u pritvor u Mitrovici", kaže za "Novosti" advokat Miljković.

I dok je Milun Milenković Lune optužen na terorizam, to jest stavlja mu se na teret napad na prostorije Opštinske izborne komisije u Mitrovici krajem prošle godine, Petrović i Obrenović se terete za nerede u Zvečanu 29. maja, iako su brojni snimci poklazali da su oni izvučeni iz mase okupljenih građana pre početka sukoba u kojima nisu ni mogli da učestvuju.

image