Srbija i Balkan

Lavrov čestitao Dodiku pobedu: Rezultati pokazali podršku doslednoj politici

Naša saradnja sa Republikom Srpskom zasniva se na međusobnom poštovanju i bliskosti pristupa aktuelnim međunarodnim pitanjima, poručio je Sergej Lavrov u čestitki Miloradu Dodiku
Lavrov čestitao Dodiku pobedu: Rezultati pokazali podršku doslednoj politiciwww.globallookpress.com © Nedim Grabovica/Xinhua/MFA Russia/via Globallookpress.com

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uputio je čestitke Miloradu Dodik povodom ubedljive pobede na izborima za predsednika Republike Srpske.

Dodik je na Tviteru zahvalio Lavrovu koji je naveo da rezultati glasanja "jasno pokazuju podršku principijelnoj i doslednoj politici koju vodi Milorad Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata, a koja je usmerena na odbranu interesa srpskog stanovništva u BiH i produbljivanju sveobuhvatnih odnosa sa Rusijom".

"Naša saradnja sa Republikom Srpskom zasniva se na međusobnom poštovanju i bliskosti pristupa aktuelnim međunarodnim pitanjima. Računam na nastavak dijaloga koji doprinosi jačanju praktičnih veza i iskrenog prijateljstva naših naroda. Želim Vama, predsedniče, mnogo uspeha u radu na novoj, veoma odgovornoj funkciji, dobro zdravlje i blagostanje", napisao je Lavrov u čestitki koju je Dodik podelio sa pratiocima na društvenoj mreži Tviter.

image