Srbija i Balkan

Vučić pozvan da poseti Saudijsku Arabiju

Predsednik Srbije dobio je poziv kralja Salmana uoči 10. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja
Vučić pozvan da poseti Saudijsku Arabiju© TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je poziv da poseti Saudijsku Arabiju, buduću članicu BRIKS-a.

Vučić je o važnoj i velikoj stvari za Srbiju izvestio javnost i to uoči 10. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.

"Uveren sam da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa", poručio je šef države.

Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" dodao da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu.

"Istakao sam da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana. Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima poljoprivrede, energetike, turizma i IKT".

Vučić je iskoristio priliku da ponovi poziv kralju Salmanu bin Abdulazizu al Saudu da poseti Srbiju, "siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni".

BRIKS je alternativa grupi G7, skupu najrazvijenijih zemalja, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, koje ukupno imaju više od 3,2 milijarde stanovnika, što je oko 40 odsto svetskog stanovništva koje je dostiglo osam milijardi ljudi.

image