Srbija i Balkan

Kfor: Nastavljamo da podržavamo dijalog kao jedino rešenje tenzija na severu KiM

Kfor podržava sve međunarodne napore da se obe strane vrate za pregovarači sto i poziva sve strane na saradnju kako bi došlo do deeskalacije, kao i da se uzdrže od provokativnih akcija koje su protivne interesima svih ljudi na "Kosovu", saopštio je Kfor
Kfor: Nastavljamo da podržavamo dijalog kao jedino rešenje tenzija na severu KiM© Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Kfor nastavlja da podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije kao jedini način postizanja nepovratne i održive stabilnosti i smanjenja tenzija na severu "Kosova", piše u saopštenju međunarodnih bezbednosnih snagama na KiM.

Komanda Kfora održava blizak kontakt i koordinaciju sa svim lokalnim i međunarodnim posrednicima, uključujući predstavnike institucija "Kosova", UNMIK-a, OEBS-a, Euleks-a i Generalštaba Srbije, stoji u saopštenju.

Kfor podržava sve međunarodne napore da se obe strane vrate za pregovarači sto i poziva na saradnju kako bi došlo do deeskalacije, kao i da se uzdrže od provokativnih akcija koje su protivne interesima svih na "Kosovu", piše u saopštenju Kfora.

Misija Kfora, pod vođstvom NATO-a, ostaje na oprezu i potpuno spremna da ispuni svoje zadatke kako bi obezbedila bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na "Kosovu", u skladu sa Rezolucijom 1244 SBUN, zaključuju predstavnici Kfora.

image