Srbija i Balkan

Priština, Srbija: Kako su se Kurtijev ministar i poslanici prijavili na svetsku naučnu platformu

Na naučnoj platformi "Skopus" zvaničnici vlade tzv. Kosova priznali su da je Kosovo - Srbija
Priština, Srbija: Kako su se Kurtijev ministar i poslanici prijavili na svetsku naučnu platformu© FOTO TANJUG/ STR/bs

"Kosovo je Srbija", priznali su Kurtijevi stranački saborci, uključujući i nekoliko poslanika njegovog "Samoopredeljenja" kada su se, uprkos svojim političkim angažmanima u lažnoj državi, u naučnom svetu predstavili kao državljani Srbije.

Portal "Reporteri" nezadovoljno primećuje da su neki od zvaničnika takozvanog Kosova u svojim profilima na naučnoj platformi "Skopus" kao svoju adresu upisali: "Priština, Srbija".

Platforma na kojoj se objavljuju podaci o naučnim publikacijama međunarodnih autora, "Kosovo", naime, ne priznaje kao državu. A očigledno da ni Kurtijevim ministrima lažna državnost nije nepoznanica, pa im nije bio problem da, bar za naučne potrebe, kažu istinu - Priština pripada Srbiji.

"Predstavljanje Prištine kao dela Srbije, prema Ustavu Republike Kosovo, predstavlja kršenje ustavnih principa", pridikuje "Reporteri" Kurtijevom ministru Artaneu Rizvanoliju i poslaniku Armendu Muji, koji su na "Skopusu" Prištinu označili kao deo Srbije. Isto je uradio i Mirsad Škreta, pa i poslanici Ardian Gola i Fitim Uka.

Ukin naučni rad objavljen je na ovoj platformi ove godine, pa je tako "Reporteri" uhvatio u laži prištinsku ministarku prosvete, nauke, tehnologije i inovacija Arberi Nagavci koja je još prošle godine ustvrdila da je "Skopus" priznao "Kosovo" i kod Srbije zamenio šifrom samoproglašene države.

Ipak, ako Nagavci laže - "Skopus" ne laže. Kosovo je, na ovoj platformi - kao i inače - sastavni deo Srbije.

image