Srbija i Balkan

Dačić: Norveška odlučila da zatvori ambasadu u Prištini

Ministar spoljnih poslova uporedio je vlasti tzv. Kosova sa virusom stvorenim u laboratoriji
Dačić: Norveška odlučila da zatvori ambasadu u Prištini© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg..

Norveška je odlučila da zatvori ambasadu u Prištini, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, dodajući da je takva odluka pogodila vlasti takozvanog Kosova.

Dačić je odluku premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terorističkim prokomentarisao ističući da je za Kurtija jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genocidnim narodom, tvrdeći da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu.

"Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade samo ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u laboratoriji, pa on počne da hara svetom", rekao je Dačić za TV Pink.

Ministar je poručio i da je priznanjem tzv. Kosova otvorena Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

"Nama je to pomoglo kod objašnjavanja tog fenomena zemljama koje su priznale Kosovo. Mi nismo imali diplomatiju pre 2012. godine, a kada je Vučić doneo odluku, i ja kao ministar - počeli smo da objašnjavamo ljudima da će neko u njihovim zemljama to isto da uradi", rekao je Dačić.

image