Srbija i Balkan

Blindirana vozila tzv. kosovske policije krenula ka Jarinju zbog srpskih bajkera koji nose pomoć

Zamenik direktora tzv. kosovske policije za severni region Veton Elšani potvrdio je tu informaciju, dodajući da su "neki motociklisti krenuli u tom pravcu i da su vozila Kosovske policije poslata kako se ne bi kršio javni red"
Blindirana vozila tzv. kosovske policije krenula ka Jarinju zbog srpskih bajkera koji nose pomoćGetty © Carsten Koall / Stringer

Motociklisti iz centralne Srbije koji su krenuli na Kosovu i Metohiju kako bi uručili humanitarnu pomoć zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinje.

Više oklopnih vozila i pripadnici takozvane kosovske policije upućeni su danas na Jarinje kao bi zaustavili sprske humanitarce.

Portparol policije za region Sever Veton Eljšani rekao je ranije za Tanjug da su pripadnici tzv. kosovske policije upućeni na Jarinje jer su dobili informaciju da su motociklisti iz centralne Srbije krenuli ka KiM.

On je rekao i da ih policija neće pustiti da pređu Jarinje, jer se nisu ranije najavili.

Više moto udruženja iz Srbije krenulo je jutros na KiM kako bi uručili humanitarnu pomoć za dve porodice iz Kosovske Mitrovice i za obnovu crkve na brdu iznad Zvečana.

Podsetimo, ranije danas Elšani je rekao da su dobili "informaciju o tome da bi neko danas mogao da pokuša da uđe iz Srbije na KiM, ali da još ne znaju o kome se radi".

"Postoje neke informacije da je neko stigao iz Srbije i naši policajci su tamo. Iz bezbednosnih razloga smo ih poslali", rekao je on.

Danas su u opštini Zvečan u Grabovcu na udaru policije bila sanitetska vozila.

Direktor kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek potvrdio je da ovo nije prvi takav incident.

image