Srbija i Balkan

Konačno startuje aplikacija za gradski prevoz: Detaljno uputstvo kroz "Beograd plus" (FOTO)

Osim podatka koliko je svako vozilo udaljeno od lokacije na kojoj se prevoz čeka, putnici će moći da provere i koliko minuta treba vozilu da stigne do stanice na kojoj čekaju prevoz
Konačno startuje aplikacija za gradski prevoz: Detaljno uputstvo kroz "Beograd plus" (FOTO)None © FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Aplikacija "Beograd plus" za javni gradski prevoz počela je danas sa radom i putnici ponovo mogu da provere za koliko stanica stiže autobus, trolejbus ili tramvaj. Putem ove aplikacije sada se može i platiti gradski prevoz. Osim podatka koliko je svako vozilo udaljeno od lokacije na kojoj se prevoz čeka, putnici će moći da provere i koliko minuta treba vozilu da stigne do stanice na kojoj čekaju prevoz.

Instaliranje aplikacije je trenutno moguće samo korisnicima android uređaja putem "Play" prodavnice dok korisnicima iOS uređaja (iPhone)

Na ikonici aplikacije nalazi se grb Beograda, a nalazi se na nalogu Bus Logic LTD.

Do sada je aplikaciju sa "Play" prodavnice preuzelo više od 5.000 korisnika.

Aplikacija pod nazivom Beograd plus izgleda ovako:

Kada se otvori aplikacija prvo se pojavi odeljak za pretragu stanica, a putnik može da izdvoji i one koje najčešće koristi i da ih sačuva među "omiljenim".

Kada se unese broj ili naziv stanice pojaviće se spisak linija koje saobraćaju tom trasom kao i vreme za koje autobus treba da stigne.

Takođe, tu je i mapa preko koje putnik može da prati kretanje vozila.

Osim toga, omogućeno je i da se putem aplikacije plati karta. Za to je prvo potrebno da putnik kreira nalog i da se prijavi putem mejla.

Nakon što je kreiran nalog korisniku stiže mejl sa adresom za verifikaciju. Potrebno je potvrditi prijem, klikom na link. Nakon toga se može platiti karta.

Prvo je potrebno izabrati vrstu karte:

1. Vremenske i dnevne

2. Sedam dana i 30 dana

3. Godišnje karte

4. Povlašćene karte (uskoro)

Nakon toga se otvara stranica sa svakom potkategorijom karata, a kada putnik označi onu koja mu odgovara otvara se deo gde treba da se izabere način plaćanja.

U ponudi je e-nalog, platna kartica ili putem SMS.

Kada se platite kartu dobijete i povratnu poruku da je karta plaćena.

image