Srbija i Balkan

Uhapšeni Srbin iz Leposavića nakon mesec dana pušten iz pritvora: Vlašković će se braniti sa slobode

Vlašković je uhapšen 16. juna tokom mirnog protesta građana ispred zgrade Opštine Leposavić, koji danima negoduju zbog upada pripadnika kosovske policije u opštinsku zgradu
Uhapšeni Srbin iz Leposavića nakon mesec dana pušten iz pritvora: Vlašković će se braniti sa slobode© Tanjug/AP Photo/Marjan Vucetic, File

Nemanja Vlašković iz Leposavića pušten je večeras iz zatvora u Grdovcu kod Podujeva, pošto je mu je Osnovni sud u Mitrovici meru pritvora zamenio u meru jemstva.

Vlašković je uhapšen 16. juna tokom mirnog protesta građana ispred zgrade Opštine Leposavić, koji danima negoduju zbog upada pripadnika kosovske policije u opštinsku zgradu. Na teret mu se stavlja navodni napad na novinare, raspirivanje verske i etničke mržnje.

Advokat Miljković je naveo da će Vlašković u daljem postupku da se brani sa slobode.

"Istim rešenjem suda odbijen je zahtev tužilaštva za produžetkom pritvora na još dva meseca, a Nemanja je obavezan da sudu priloži putna i lična dokumenta kao i obećanje da neće napustiti mesto prebivališta", pojasnio je advokat Miljković.

Zbog sumnje da su na severu KiM napali novinare uhapšeni su i Dalibor Spasić iz Kosovske Mitrovice i Uroš Vukomanović iz Leposavića. Advokat Miljković očekuje i njihovo oslobađanje po istom principu.

Reagovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Peković koji je potvrdio informaciju o Vlaškoviću.

"On je posle mesec dana pritvora, stigao kući i svojoj porodici. Beograd će nastaviti da se svim diplomatskim i političkim sredstvima bori za sve nevino uhapšene Srbe da bi pravda pobedila", poručio je Petković.

image