Srbija i Balkan

Dodik predlaže zakon o proglašavanju neprijatelja Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske bi da "zapiše u istoriji" sve neprijatelje srpskog naroda
Dodik predlaže zakon o proglašavanju neprijatelja Republike Srpske© FOTO TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg

Dozlogrdili su Miloradu Dodiku koninuirani napadi na Republiku Srpsku i podrivanje Dejtona, pa je tako najavio da će narednih dana predložiti uvođenje zakona koji će dati mogućnost za proglašavanje neprijatelja ovog entiteta.

"Da budu zapisani u istoriji kao neprijatelji srpskog naroda i Republike Srpske i Ustava BiH. Sve su strane sudije bile protiv Ustava BiH. Sve je besmisleno ukoliko Republika Srpska izgubi imovinu, navodeći da neće dopustiti narušavanje prava Srpske i da je njegova odgovornost da štiti budućnost Republike", rekao je Dodik, a preneo RTRS.

Dodik je istakao da je u BiH na sceni kontinuirano političko sukobljavanje na pitanjima koja neko ko se bori za suverenu BiH ne bi trebalo da postavlja - jer nema suverene zemlje ako u njoj odlučuju stranci - nego se to zove, po svim teorijama, protektorat.

"Mi nismo spremni na taj način da ovde egzistiramo. Republika Srpska čim dođe u poziciju da se podigne, razvije ili da napravimo novi iskorak u razvoju, istog trenutka se nađu međunarodne aktivnosti koje to sprečavaju. Intervencionizam u sprečavanju Srpske da napravi iskorak, pojavljuje se dugi niz godina. Poslednja karika jeste priča o imovini. Da bi sprečili Republiku da napravi iskorak, onda se pokušava napraviti problem oko imovine", istakao je Dodik.

Ustavni sud, lažni visoki predstavnik i "ovi iz Sarajeva" koji bi da prave unitarnu BiH, takođe opstruiraju Republiku Srpsku, tvrdi njen predsednik.

"To je sinhronizovani napor koji čine stranci i dio podaničkog političkog Sarajeva koji idu za tim da tu smetnju, po njima, koja se zove Republika Srpska, ako ne mogu da je ukinu, onda da je do te mere obesmisle da ona sama će sebe ugasiti", rekao je Dodik.

image