Srbija i Balkan

Smajlović: Političke krize u Srbiji se uvek iskoriste za propagandu protiv Dodika

Ovo što radi Gruhonjić nazvala bih komentarisanje sa podstrekavanjem, ukazala je Ljiljana Smajlović za Srnu
Smajlović: Političke krize u Srbiji se uvek iskoriste za propagandu protiv Dodika© ATA Images

Novinarka Ljiljana Smajlović smatra da su stavovi o genocidu u Srebrenici i genocidnosti Republike Srpske, koje su u programu televizije N1 izrekli novinarka te kuće i novosadski novinar Dinko Gruhonjić, pokazatelj da se političke krize u Srbiji uvek iskoriste za propagandu protiv Milorada Dodika i lov na predsednika Republike Srpske.

Komentarišući reči voditeljke N1 da RTS "koristi frazu 'dešavanja u Srebrenici' za 'genocid' u Srebrenici" i Gruhonjićeve da "ljudi iz Republike Srpske u Beogradu i Novom Sadu traže rezervni položaj, jer znaju da je Srpska neodrživa pošto je nastala na monstruozan način", Smajlovićeva je rekla da je Gruhonjić sve to pričao i ranije osim jedne teze.

"Ovde je zanimljiv ovaj novi momenat i pokušaj predstavljanja Republike Srpske kao demoralizovane političke zajednice, iz koje se beži u Srbiju", izjavila je Smajlović za Srnu.

Govoreći o poređenjima izveštavanja RTS-a i N1, Smajlovićeva je podsetila da je RTS nedavno način na koji N1 prati beogradske proteste nazvao "izveštavanje sa podstrekavanjem".

"Ja bih rekla da je to dobra dijagnoza, pa bih ovo što radi Gruhonjić nazvala komentarisanje sa podstrekavanjem", navela je Smajlović.

Prema njenim rečima, Gruhonjićev glas u Srbiji je usamljen, iako se na Televiziji N1 ne vidi da je tako.

"Gruhonjić o Republici Srpskoj odavno govori jezikom mržnje. Tako govori i o kolegama koje ne misle kao on i po tom jeziku mržnje je u Srbiji poznat. Nekako nisam u stanju da to što on govori vidim kao naročito bitno", zaključila je Smajlović.

image