Srbija i Balkan

Kurtijeva savetnica tvrdi da predsednika opštine Preševo kontroliše Beograd; Arifi: Kleveta

Sinani je izjavila da Arifi vanrednom sednicom Skupštine opštine Preševo želi da "produži politički život"
Kurtijeva savetnica tvrdi da predsednika opštine Preševo kontroliše Beograd; Arifi: Kleveta© ATA Images/Antonio Ahel

Savetnica premijera privremenih prištinskiih institucija Aljbina Kurtija Ardita Sinani optužila je predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija da ga Beograd ucenjuje i kontroliše, prenosi "Koha".

Arifi je njene izjave okarakterisao kao klevetu. 

Prema rečima Sinani, u nedelju ujutro, prvi put u istoriji Skupštine opštine Preševo, održana je vanredna sednica koja nigde nije prenošena. Ona je rekla da se takve sednice održavaju da bi se "produžio politički život" Arifaija i da je nezadovoljstvo vladajućom partijom u Preševu sve veće.

"To je produžetak političkog života, jer se poslednjih dana nezadovoljstvo rukovodstvom lokalne vlasti, osim izvan političkog tabora većine, javlja i unutar nje, dovodeći tako situaciju da se odbornik iz redova Alternative za promene i Demokratske unije Albanaca distancira od politike gradonačelnika i istupa iz vladajuće većine", navela je Sinani na Fejsbuku, prenosi "Kosovo onlajn".

Kako je istakla, u nekoliko minuta, koliko je trajala vanredna sednica, donet je veliki broj odluka bez rasprave, i da su poslanici o održavanju sednice obavešteni porukom.

Dodaje da je "ispitivanje političke situacije", što je, kako je navela, bio razlog održavanja sednice, prošlo bez ikakvog govora, i bez objašnjenja na koju političku situaciju se misli.

"Možda će se u narednim danima razjasniti zašto bi namera da se politički održi u životu ucenjeni pojedinac duboko uronjen u mulj beogradskog političkog podzemlja, trebala da se drži prikriveno, bez medija, vikendom, u 8 ujutru, i propraćeno pod opravdanjem 'vanredne sednice' i da se 'preispita' možda i 'politička situacija'. Možda će na videlo izaći i mračni dogovori sa Srpskom listom", dodaje, između ostalog, Sinani.

Ističe da su Albanci u Preševu shvatili "zbog čega Arifi kritikuje institucije Kosova i Albanije, a ne usuđuje se da kaže ni reč o šefu BIA kome je Amerika uvela sankcije".

image