Srbija i Balkan

SPC šalje na besplatno letovanje porodice sa više dece i samohrane roditelje

Program podrazumeva ne samo odmor i kupanje, nego i posetu crkvama i manastirima, obilazak znamenitosti, poput planine Olimp i Prirodnjačkog muzeja, letovanje je organizovano na poziv
SPC šalje na besplatno letovanje porodice sa više dece i samohrane roditelje© TANJUG/ INFORMATIVNA SLULUŽBA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Desetodnevno besplatno letovanje u grčkom mestu Katerini za porodice sa više dece i za samohrane roditelje iz Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke organizovano je i ove godine, saopštilo je Versko dobrotvorno starateljstvo.

Kako se navodi, letovanje je organizovano na poziv mitropolita kitruskog, katerinskog i platamonskog Georgija, a po blagoslovu patrijarha srpskog Porfirija.

Program podrazumeva ne samo odmor i kupanje, nego i posetu crkvama i manastirima, znamenitostima tog kraja, kao što su planina Olimp i Prirodnjački muzej.

Pre polaska na put, svi putnici su prisustvovali večernjoj službi u hramu Svetog Save, nakon koje je toplički episkop Petar, vikar Patrijarha srpskog i koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, pročitao molitvu pred put.

Versko dobrotvorno starateljstvo, dobrotvorna organizacija koja deluje u okvirima Srpske pravoslavne crkve, sprovodi ovu akciju od 2015. godine, a srpska i grčka crkva pokrivaju sve troškove putovanja i boravka.

image