Srbija i Balkan

RHMZ: Nepogode i u toku noći, na snazi crveni meteo-alarm

I u večernjim satima očekuje se veoma nestabilno vreme sa mogućom pojavom grada, a kratkotrajno i olujnim vetrom
RHMZ: Nepogode i u toku noći, na snazi crveni meteo-alarm© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je da će uveče i u prvom delu predstojeće noći u Srbiji biti veoma nestabilno sa uslovima za vremenske nepogode u vidu obilnih pljuskova, pojave grada i kratkotrajno, pri najintenzivnijim grmljavinskim procesima, olujnim vetrom.

Na području Beograda očekuje se i tokom noći kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Usled očekivane pojave vremenskih nepogoda, na snazi će biti crveni meteo-alarm, ističe se u saopštenju RHMZ-a.

Vreme u Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Temperature ispod proseka za ovo doba godine.

U nedelju i početkom sledeće sedmice u svim predelima, prema prognozi RHMZ-a, očekuje se osetno hladnije vreme, a dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

Prema prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, i u Beogradu sutra pretežno oblačno i sveže, povremeno s kišom, posle podne i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura oko 17, najviša oko 24 stepena.

Od srede toplije

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak umereno do potpuno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, ponegde i pljuskovima s grmljavinom. Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak i to u prvom delu dana, a od srede i postepeno toplije.

Podsećamo, danas je Beograd i delove Srbije zahvatilo nevreme, olujni vetar i grad, brojna drveća su pala, nestajalo je struje sporadično u Zemunu i na Banovom brdu, a brojne saobraćajnice.

image