Srbija i Balkan

Odalović: Kurti se igra vatrom, a Evropa je na odmoru i ćuti

Premijer privremenih prištinskih institucija pokušava da se predstavi liderom Albanaca i na jugu centralne Srbije, u opštinama Preševo i Bujanovac, ocenjuje Odalović
Odalović: Kurti se igra vatrom, a Evropa je na odmoru i ćuti© Amir Hamzagic/ATAImages

Predsednik Komisije Vlade Srbije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je da je poseta premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Severnoj Makedoniji, mimo zvaničnih protokola i uz simbole Velike Albanije, opasno igranje vatrom koja može zapaliti požar u regionu.

Odalović je naglasio da Kurti pokušava da se predstavi i liderom Albanaca i na jugu centralne Srbije, u opštinama Preševo i Bujanovac.

On je rekao da je "Evropa je na odmoru i ćuti" a da Srbiji ne odgovara "prazan hod" i ocenio da ovakve stvari moraju da naiđu na osudu jer, kako kaže, "ovo je opasna situacija, ovo je igranje vatrom".

Odalović kaže  da Kurti računa da će vreme učiniti sve, da će Srbi pod "institucionalnim terorom" koji on vrši, da odustanu i da će polako da napuste Kosovo i Metohiju.

"Kurti hoće da uništi i unizi Briselski sporazum, isto kao što za njih ne postoji ni Rezolucija 1244. Za nas su međunarodna dokumenta svetinja. Mi se nadamo da će se i Evropa dozvati pameti i da će početi da poštuju ono što su oni doneli", poručio je Odalović.

image