Srbija i Balkan

Grenel: Kvinta, EU i NATO osudili "Kosovo" zbog rasplamsavanja Balkana i stali na srpsku stranu

Grenel je podsetio nekadašnjeg kongresmena Kizingera na nedavne događaje i pozvao na njegove ignorisanje
Grenel: Kvinta, EU i NATO osudili "Kosovo" zbog rasplamsavanja Balkana i stali na srpsku stranu© FOTO TANJUG/ STR

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograd i Prištine Ričard Grenel reagovao je na objavu nekadašnjeg kongresmena Adama Kinzigera koji je novinara Takera Karlsona nazvao "izdajicom SAD", jer se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Budimpešti.

Grenel je podsetio Kizingera da su zemlje Kvinte, EU i NATO stavile na srpsku stranu nakon eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije.

"Kinzinger je neozbiljan. NATO, Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD (Bajden!), Nemci, Francuzi i EU nedavno su osudili Kosovo za jednostranu akciju rasplamsavanja situacije na Balkanu – podržavajući srpsku stranu. Trebalo bi ga ignorisati kao nekog ko je samo bivši političar", poručio je Grenel.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u Budimpešti sa poznatim američkim političkim komentatorom Takerom Karlsonom.

"Upravo smo se susreli sa predsednikom Srbije o kome se govori kao o pametnom i svesnom i nekome ko zagovara perspektivu koju ne možete često da pronađete u SAD. Jedna od njegovih tvrdnji jeste da je rat u Ukrajini, rat protiv Rusije koji vodi NATO, sunovratio evropsku ekonomiju. Da uništenje gasovoda Severni tok koje je sprovela Bajdenova administracija, bilo direktno bilo putem posrednika, ubija nemačku ekonomiju", navodi Karlson u videu koji je podelio na društvenoj mreži "Iks" (nekadašnji "Tviter"). 

image