Srbija i Balkan

Vučić sa komandantom Nacionalne garde Ohaja: Opredeljeni smo za strateško partnerstvo sa SAD

Razgovaralo se o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja
Vučić sa komandantom Nacionalne garde Ohaja: Opredeljeni smo za strateško partnerstvo sa SAD© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Predsednik Srbije Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa komandantom Nacionalne garde Ohaja, general-majorom Džonom Harisom.

Sastanak je održan u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata Predsednika Republike.

"Sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom sam razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, intenziviranju vojno-bezbednosne saradnje, kao i o regionalnim, globalnim i drugim pitanjima od obostranog značaja. Srbija je opredeljena da nastavi da osnažuje i gradi osnove za buduće strateško partnerstvo sa SAD, čime bi naš bilateralni dijalog dobio jasniju strukturu", naveo je Vučić na svom Instagram nalogu.

Srbija i nacionalne garde saveznih država SAD još od 2006. imaju saradnju, na osnovu Sporazuma o statusu snaga koji su potpisali tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i američka državna sekretarka Kondoliza Rajs.

Kao što je RT Balkan juče pisao, dolazak Nacionalne garde juče je fotografijama obnarodovala američka ambasada, uz komentar: "Kad se Nacionalna garda Ohaja u Srbiju vrati - doček je topao, kao i uvek", koji je jasna aluzija na natpise "Kad se vojska na Kosovo vrati". 

image