Srbija i Balkan

Obijen depo Višeg suda u Podgorici: U njemu se čuvaju tone zaplenjene droge

"Blago ovome što je obio depo. Škaljarci i Kavčani sad mogu u penziju", poručio lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević sarkastično dodajući da na ovom mestu ima "više droge nego u Kolumbiji i Meksiku"
Obijen depo Višeg suda u Podgorici: U njemu se čuvaju tone zaplenjene drogeGetty © Michael Regan

Depo Višeg suda u Podgorici je obijen i nadležni utvrđuju šta se tačno desilo. Slučaj je jutros prijavljen policiji. Pravo pitanje je kako je došlo do obijanja, s obzirom na to da zgrada ima obezbeđenje kao i brojne kamere video-nadzora.

U pomenutom depou smešteno je oko 9,5 tona raznih vrsta droge koje su zaplenjene u policijskim akcijama, od čega je oko dve tone kokaina. Droga se nakon veštačenja smesti u depo i tu stoji do okončanja postupaka, odnosno do pravosnažnih presuda, nakon čega se uništava.

Još se ne zna šta je odneto iz depoa, a jedino je poznato da su brave obijene.

Ministar pravde Marko Kovač izjavio je da se nada da će "ovaj nemio događaj biti vrlo brzo razrešen".

"Nadamo se da neće uticati na sprovođenje već započetih postupaka pred Višim sudom u Podgorici", poručeno je iz Ministarstva pravde.

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kaže da u depou ima više droge nego u Kolumbiji i Meksiku".

"Blago ovome što je obio depo Višeg suda. Škaljarci i Kavčani sad mogu u penziju. Samo se molim Bogu da nije poneo i one praćke iz državnog udara. Udrite Putine i Bajden pa ko šta ponese", napisao je Knežević na društvenoj mreži Iks.

image