Srbija i Balkan

Srbi obeležili rođendan predsednika Rusije: Slavićemo dok Putin ne dođe na proslavu (FOTO, VIDEO)

Domaćin proslave je tradicionalno Slavko Macura, a na njegovom imanju i ove godine upriličena je proslava u čast rođendana Vladimira Putina
Srbi obeležili rođendan predsednika Rusije: Slavićemo dok Putin ne dođe na proslavu (FOTO, VIDEO)© РТ Балкан/Јелена Марковић

Ugledni privrednici, intelektualci, ali pre svega srpske patriote i ove godine, sedamnaesti put zaredom, proslavili su rođendan predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina na imanju Slavka Macure uz srpske i ruske pesme.

Nekadašnji direktor RTV Vukovar i predsednik skupštine Udruženja za odbranu Ćirilice "Dobrica Erić" Ljubinko Stojanović, kao jedan od organizatora ovog događaja, poželeo je gostima dobrodošlicu, uz isticanje da je ovo veliki i svečan dan.

"Sedamnaesti godinu zaredom slavimo, obeležavamo i pozdravljamo Vladimra Vladimiroviča Putina. Zahvaljujemo se predstavnicima ambasade Ruske Federacije i svim gostima koji su se odazvali našem pozivu, sve one koji u srcu nose pravoslavlje i srpstvo, a to je sigurno vezano i za našu veliku bratsku Rusiju.  Da nam je živ i zdrav Vladimir Vladimirovič Putin! Na mnogaja ljeta" rekao je Stojanović.

Na imanju domaćina Slavka Macure i ove godine upriličena je proslava u čast rođendana Vladimira Putina, a on je uručio i poklon za predsednika RF, kao prvi među jednakima. 

"Pozdravljam sve goste. Svi smo mi, i Rusi i Srbi, uvek bili, jesmo i bićemo braća. Kao i svake godine ovih sedamnaest godina obeležavamo rođendan Vladimira Vladimiroviča Putina. Obećali smo da ćemo ga obeležavati dok nam se jednog dana i on ovde ne pridruži, daće Bog. Mi ćemo čekati, ne žurimo", naveo je Macura, uručujući poklon vojnom atašeu ambasade Ruse Federacije u Beogradu Dmitriju Mokrovu.

Macura je istakao da je ova grupa patriota već nekoliko puta poklon za Putina uručila vojnom atašeu, zato ovu ikonu daju Dmitriju, da po njemu stigne u ruke ruskom predsedniku.

"Nadamo se da će Sveti Đorđe da čuva Vladimira Vladimiroviča Putina i bratski ruski narod", naglasio je Macura, predajući poklon - ikonu Svetog Đorđa koji ubija aždaju predstavniku ambasade Ruske Federacije.

Ikona je osveštana u Hramu Svetog Save u kojem je bio i Vladimir Putin, a kako su organizatori rekli, simbolično predstavlja ruskog predsednika koji "ubija" NATO.

Proslavi su prisustvovali predstavnici ambasade Ruske Federacije u Beogradu, Slobodan Bašić, pripadnik "Noćnih vukova" i veteran 63. Padobranske brigade, novinar Boško Kozarski, osnivač Srpskih pravoslavnih pojaca Marko Kačarević, dr Zdravko Ranisavljević i mnogi drugi istaknuti članovi srpskog društva. 

image