Srbija i Balkan

Iznošenje dokaza u postupku protiv roditelja K. K. u Višem sudu u Beogradu

Za danas je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja ocu i majki dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara
Iznošenje dokaza u postupku protiv roditelja K. K. u Višem sudu u Beogradu© РТ Балкан

U toku dana u Višem sudu u Beogradu trebalo bi da se održi pripremno ročište pred početak suđenja u parničnom postupku protiv roditelja dečaka K.K., koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Danas bi obe strane trebalo da iznesu dokaze.

Tužbu zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha podnelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletnik K.K. i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Sud je ranije doneo privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv oca dečaka, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dečaka K.K., kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok maloletnik neće moći krivično da odgovora jer u trenutku izvršenja masakra nije navršio 14 godina.

image