Srbija i Balkan

Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio zločin u "Ribnikaru", majci zabranjeno da prilazi sinu

Nakon više od pet meseci juče je podignuta optužnica protiv oca dečaka koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar"
Produžen pritvor ocu dečaka koji je počinio zločin u "Ribnikaru", majci zabranjeno da prilazi sinu© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor V.K, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara škole.

Istim rešenjem, prema majci dečaka, M.K. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom K.K., svedokom u ovom postupku, te je istovremeno upozorena da se prema njoj može odrediti teža mera, ukoliko prekrši izrečenu zabranu, navodi se u saopštenju tog suda.

Ocu je pritvor produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i s obzirom na to da se tereti za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Podsećamo, juče je, posle više od pet meseci, podignuta optužnica protiv oca dečaka, koji je počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović danas je saopštio da su dva tužioca vodila istragu, da je u njoj učestvovalo mnogo pripadnika državnih službi i da je optužnica napisana na 267 strana.

Otac V. K. je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, odnosno da je u periodu od godinu dana pre tragedije obučavao sina od 13 godina da rukuje oružjem i da gađa u mete. Takođe je optužen da nije na bezbednom mestu čuvao oružje i municiju, umesto u metalnom sefu, što je po propisu.

image