Srbija i Balkan

Diplomatski faul Ališe Kerns: Saosećajnost sa porodicom ubijenog kosovskog policajca, ne i sa Srbima

Britanska poslanica izrazila je žaljenje jer mesec dana nakon događaja u Banjskoj nema informacija u vezi sa "ulogom Beograda", a nema ni "sankcija za Milana Radoičića"
Diplomatski faul Ališe Kerns: Saosećajnost sa porodicom ubijenog kosovskog policajca, ne i sa Srbima© @aliciakearns/Тwitter

Poslanica parlamenta Velike Britanije Ališa Kerns, kao predsednica Odbora za spoljne poslove u Skupštini Ujedinjenog Kraljevstva nastavlja da lobira za tzv. Kosovo, ovog puta igrajući na kartu osećanja, tužne ekspresije lica - posetom ožalošćene porodice kosovskog policajca Afrima Bunjaka, ubijenog u sukobu u Banjskoj 24. septembra.

"Videla sam oružje i upoznala sam porodicu Afrima Bunjaka – oni zaslužuju pravdu", napisala je ona na društvenoj mreži "Iks".

Britanska poslanica Kerns istakla je da još uvek nema konkretnih radnji u vezi sa ulogom Beograda u napadu na Banjsku.

Ne da joj mira ni to što je Milan Radoičić i dalje na slobodi.

"Prošlo je mesec dana otkako je Radoičić priznao krivicu za paravojni napad na 'Kosovu' oružjem koje je obezbedio Beograd. Ipak, u Srbiji je ostao slobodan, a na odgovornost nije pozvana ni Srbija", napisala je britanska poslanica koja je u više navrata iznosila optužbe na račun Srba, SPC i službe Hitne pomoći.

Da podsetimo, naša javnost prvi put je mogla da je upozna kada je optužila da SPC švercuje oružje vozilima Hitne pomoći na severu Kosova.

image