Srbija i Balkan

Vučić i Orban na sahrani Ištvana Pastora

Na komemoraciji će se obratiti predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica i predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a dr Bojan Bagi
Vučić i Orban na sahrani Ištvana Pastora© TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Komemorativni skup povodom smrti predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora biće održan u subotu u 10 sati u Velikoj sali vojvođanskog parlamenta, nakon čega će Pastor biti sahranjen na Bajskom groblju u Subotici. 

Od sutra će biti otvorena i knjiga žalosti.

Prema rečima privremenog zastupnika Saveza vojvođanskih Mađara Balinta Pastora, na komemoraciji će se obratiti predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica i predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a dr Bojan Bagi.

On je dodao da će se od preminulog lidera SVM-a, između ostalih, oprostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji Hunor Kelemen i predsednik Izvršnog odbora SVM-a Balint Juhas.

"Svi koji žele da se upišu u Knjigu žalosti imaće mogućnost da to učine u periodu od 10 do 16 časova, u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine", ističe se u saopštenju.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor preminuo je u ponedeljak u 68. godini posle teške bolesti.

image