Srbija i Balkan

"Faktor plus": Predstojeći izbori drugačiji, najjača trka u Beogradu

Lacmanović očekuje da će predizborna kampanja biti intenzivna – vladajuća struktura će ukazivati na ostvarene ekonomske i infrastrukturne rezultate, dok će opozicija isticati korumpiranost i afere vlasti
"Faktor plus": Predstojeći izbori drugačiji, najjača trka u Beogradu© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Izbori zakazani za 17. decembar, na kojima će se birati novi sastav parlamenta, vlade, vlast u Beogradu i u desetinama opština i gradova, biće drugačiji nego dosad – neizvesniji na lokalu, te se u tom smislu očekuje najjača bitka u prestonici, rekao je Predrag Lacmanović iz agencije "Faktor plus" 

"Mislim da će u većim gradovima biti možda nešto neizvesnija trka. U gradovima i urbanim sredinama građani su skloniji kritici i traže više od vlasti. Uvek traže mnogo više, ma koliko da je uređeno. Tako da na jednoj strani vlast mora da pokaže, i takva će i kampanja biti, šta je uređeno i šta se planira", rekao je Lacmanović.

Dodao je da je najveći akcenat na Beogradu i beogradskim izborima.

"Videćemo kako će se tu snaći jedni i drugi. Ujedinjena opozicija, govorim o prodemokratskoj opoziciji, puca na Beograd, odnosno da ostvari najveći rezultat u Beogradu. Mislim da će tako i biti u odnosu na ostatak Srbije", izjavio je Lacmanović.

Međutim, po njegovim rečima, pitanje je kako će se oni koordinirati između sebe i kako će uskladiti svoju politiku, te treba imati u vidu i to da je Srpska napredna stranka napravila koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom na beogradskim izborima što joj može doneti još glasova.

Lacmanović smatra da će predizborna kampanja biti intenzivna iako ona u suštini traje sve vreme, samo je tokom leta utihnula.

"Kampanja je prilično intenzivna i za svake izbore se govori kako su to najprljaviji izbori do sada", ukazao je on, te dodao da će dominirati kvalitet života s tim što vladajuća koalicija može da se hvali ostvarenim rezultatima, pre svega onim ekonomskim, kao i na izgrađenoj infrastrukturi.

"Opozicija će više igrati na to da dokaže kako je vlast korumpirana, ukazujući na mnogobrojne afere i jednostavno obećavajući isto tako bolji životni standard za sve građane, ne samo za penzionere, ali verovatno će i ta populacija biti posebno tretirana", zaključio je Lacmanović.

image