Srbija i Balkan

Vučić: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, hvala Pastoru

Uvek je dobro sresti se sa iskrenim prijateljem kakav je Viktor Orban i razgovarati o još bližoj i jačoj saradnji na mnogim zajedničkim projektima od interesa za Srbiju i Mađarsku, poručio predsednik nakon sahrane Ištvana Pastora
Vučić: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou, hvala Pastoru© buducnostsrbijeav/Твитер

"Odnosi Mađarske i Srbije danas su na najvišem nivou zahvaljujući i našem Ištvanu Pastoru, čoveku koji je godinama bio najčvršća karika u povezivanju Srba i Mađara. Dragi prijatelju, hvala i neka ti je večna slava", poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sahrane i komemoracije lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

"Uvek je dobro sresti se sa iskrenim prijateljem kakav je Viktor Orban i razgovarati o još bližoj i jačoj saradnji na mnogim zajedničkim projektima od interesa za Srbiju i Mađarsku, a u cilju boljeg života naša dva bratska naroda", napisao je predsednik na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Vučić je prethodno saopštio da je danas imao prijateljski razgovor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednikom skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem i predsednikom skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

"Srbija će uvek biti uz Srpsku", poručio je predsednik.

Vučić je objavio i fotografiju sa Dodikom, Stevandićem i Orlićem sa salaša vinarije Zvonko Bogdan.

image