Srbija i Balkan

Vučić sa izaslanikom Ramzana Kadirova

Viševekovni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu, naveo Turko Daudov
Vučić sa izaslanikom Ramzana Kadirova© Инстаграм/turko_daudov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć se u Beogradu sastao sa Turkom Daudovim, izaslanikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

Daudov je na svom Instagram nalogu naveo da je u složenoj političkoj situaciji Rusija stala u zaštitu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti i pokazala Zapadu da ne prihvata tuđe ideologije koje on nameće, pa se može kazati da je ceo zapadni svet ustao protiv toga.

"Međutim, bez obzira na sve poteškoće i kolosalni pritisak Evrope, rukovodstvo i narod Srbije, ne samo da nisu ustali protiv, već su pokazali i podršku Rusiji", naveo je izaslanik lidera Čečenije. 

On je dodao da je u Beograd došao kako bi lično iskazao poštovanje predsedniku Vučiću preneo da su "viševekovni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu".

Predsednik Srbije se zahvalio na toplim rečima podrške Ramzana Kadirova i naveo da "rusko-srpski odnosi neće biti uništeni ni pod kakvim pritiscima", naveo je Daudov na Instagramu.

On je Vučiću uručio nacionalni čečenski ogrtač i kapu, poručivši da je "čvrstina Srba slična surovom karakteru gorštaka".

Informaciju o sastanku u Beogradu prvo je objavio "Grozni inform", zvanična novinska agencija Čečenske Republike, dok iz Predsedništva nije bilo najave susreta, ali ni saopštenja nakon razgovora Vučića i Daudova.

image