Srbija i Balkan

Vučić o napadima na porodicu: Svrha je da nas izbace iz koloseka

Predsednik Srbije odgovorio je na izbornu kampanju opozicije i napadima na njegovu porodicu, rekavši da je jedina tema kako napraviti filmove pune besmisla, neistina i "mržnje protiv mene"
Vučić o napadima na porodicu: Svrha je da nas izbace iz koloseka© FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan na stranku čiji je član, ali kaže da je narodni pokret mnogo više od toga - "narodni pokret koji želi da sačuva pristojnu i normalnu Srbiju".

Govoreći o napadima na svoju porodicu, on je rekao da se u Srbiji to nikada ranije nije događalo i da veruje da će ljudi u Srbiji to videti.

"Nije problem kada razgovaramo o kriminalu i korupciji, pa da vidimo ko je uzeo novac i ko ima račune u inostranstvu. To je sve u redu, ali kakve veze imaju deca i roditelji sa tim. Nama njihova deca i roditelji ne smetaju, mi ćemo da se borimo za njih. Samo što ćemo se boriti istinom, a ne onim što nije nikakva kampanja, već brutalne uvrede i neistine", rekao je Vučić za TV Prva.

Oni (opozicija) samo gledaju kako da uvrede moju majku, govore 'suprug nije vaš suprug, sin nije vaš sin, već od ne znam koga'", onda su shvatili kad sam odveo sina na utakmicu, pa su rekli 'ključ je u pobedi nad Vučićem upravo u Vukanu", dodao je on.

Govoreći o kampanji rekao je da je jedina tema, kako napraviti filmove pune besmisla, neistina i "mržnje protiv mene". 

"Kada ste videli debatu, kada ste videli dijalog, to ne postoji. Ne govorimo o debati i o dijalogu, ni ti je Vučić zlikovac, ali da kažemo... Ne postoji čak ni ideje, o tome ni ne govore. U izbornim kampanjama da kažemo da se uvek nekako pominje kao Kosovo i Metohija. Vučić je fin je čovek, ta priča uopšte ne postoji, jer oni neće da govore o tome. Da nemaju šta da ponude narodu. Oni ne govore ni o čemu od svega toga", rekao je Vučić.

Kako kaže iz opozicije imaju samo da ponude brutalne uvrede, neistine i ništa više od toga.

"Živimo u zemlji nasilja i u zverinjaku", kaže neko ko je osuđen zbog nasilja. Oni to objave u njihovim medijima. To govori o tome koliko se razlikujemo. Oni znaju da narod neće da glasa za njih i da će da izgube izbore. Oni to tačno znaju. Kažu "pa neko se odjavio sa moje adrese". Nije se odjavio. Sve što pričaju je laž. Neko će od njih da izvuče ono što mu je korisno, da oni mogu da katanče naše fabrike i budu bogatiji", rekao je predsednik.

Govoreći o napadima na porodicu Vučić je kazao da napadi na porodicu imaju dvostruku svrhu. Prva je ta da njega i porodicu "izbace iz koloseka", a druga dehumanizacija.

image