Srbija i Balkan

Omogućava akademcima brojne benefite: U ponedeljak počinje prijava za studentske kartice

Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona
Omogućava akademcima brojne benefite: U ponedeljak počinje prijava za studentske kartice© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, u ponedeljak, 13. novembra, u podne, počinje prijava studenata za nove studentske kartice.

Nove studentske kartice su novi veliki i važan projekat koji pokrećemo, a koji će studentima u celoj Srbiji, kojih je oko 240.000, omogućiti brojne benefite, popuste i pogodnosti, navodi se u postu koji je na svom Instagram profilu objavio ministar finansija Siniša Mali.

Studenti će prilikom prijave unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu. Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona. Ono što je posebno važno naglasiti jeste da će za nju moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u našoj zemlji, kako državnih i tako i privatnih, dodaje se u postu.

Mali je takođe pozvao studente da se prijave za nove studentske kartice i na taj način ostvare pogodnosti koje kartica omogućava.

image