Srbija i Balkan

Počinje prijavljivanje za studentske kartice

Pravo na karticu imaju studenti i sa državnih i sa privatnih fakulteta
Počinje prijavljivanje za studentske kartice© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Prijavljivanje za studentske kartice u Srbiji počeće danas u podne na portalu Uprave za trezor, na adresi zsk.trezor.gov.rs, a studenti će ih dobijati besplatno.

Kartice će biti i platne i održavanje računa na njima biće besplatno, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i pozvao studente da se prijave.

"Pravo na karticu imaće i studenti sa državnih i sa privatnih fakulteta, sa Univerziteta u Novom Pazaru, kao i u Kosovskoj Mitrovici, ukupno oko 240.000 njih. Studenti će, to već znamo, imati popust na avionske karte kod Er Srbije od 10 odsto, kod Srbijavoza 20 odsto. U pregovorima smo da im obezbedimo i pogodnosti u knjižarama, supermarketima, osiguravajućim kućama, raznim institucijama, kao što smo već obezbedili za penzionere koji imaju Penzionerske kartice", rekao je Mali juče, gostujući na TV Prva.

Podsetimo, studenti će prilikom prijave unositi JMBG, ime fakulteta koji pohađaju, broj mobilnog telefona, kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova i biraće ekspozituru Banke Poštanska štedionica gde žele da preuzmu karticu. Studenti će, takođe, prilikom prijave, davati saglasnost za obradu podataka.

image