Srbija i Balkan

Vučić i Vučević čestitali Dan Kopnene vojske

Pripadnici ovog najbrojnijeg i najopremljenijeg vojnog vida proslavljaju 108. godišnjicu od osnivanja
Vučić i Vučević čestitali Dan Kopnene vojske© FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/

Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Kopnene vojske njenim pripadnicima.

"Bogatu i slavnu istoriju srpskog naroda obeležila je Kolubarska bitka, koja je otpočela 16. novembra 1914. godine, a u kojoj se srpska vojska pokazala nesalomivom i svemogućom, izborivši pobedu kada se činilo da joj je poraz jedina opcija", naveo je predsednik u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Pripadnike srpske vojske Vučić je opisao kao "uvek spremne, oprezne i profesionalne i što je najvažnije stalno na raspolaganju građanima naše zemlje kada im je to najpotrebnije."

"Motivisani herojstvom vaših predaka svakodnevno iznova pokazujete neprikosnovenost u izvršenju zadataka, kako na domaćem terenu tako i multinacionalnim operacijama, bez obzira na težinu uslova koji vam se na tom putu nameću", poručio je Vučić vojnicima.

Vrhovni komandant je dodao i da je uveren da će upravo pripadnici ovog vida i dalje biti najjači oslonac u čuvanju mira i stabilnosti.

Dan Kopnene vojske čestitao je i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević koji je istakao da ovaj vid danas slavi svoju 108.godišnjicu. 

"Kopnena vojska kao najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije dobrom organizacijom i pažljivim odabirom ljudstva uspeva da uspešno odgovori svim zahtevima koje sobom nose kopneni zadaci i misije. Sa željom za puno uspeha u organizaciji sistema odbrane naše zemlje i u narednom periodu i očuvanju kontrole u Kopnenoj zoni bezbednosti, u čemu ćete siguran sam biti profesionalni i operativni kao i do sada, čestitam vam praznik", poručio je Vučević.

image