Srbija i Balkan

Vojska Srbije: Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane poziva sve državljane Republike Srbije starosti od 19 do 30 godina da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka
Vojska Srbije: Poziv za dobrovoljno služenje vojnog rokawww.globallookpress.com © Predrag Milosavljevic

Ministarstvo odbrane pozvalo je sve zainteresovane mladiće i devojke rođene između 1. januara 1992. i 31. decembra 2003. godine da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka.

Poziv za prijavu je otvoren tokom čitave godine, a do kraja novembra traje prijavljivanje za decembarski uputni rok.

Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka može da se podnese u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave i u centrima Ministarstva odbrane, odnosno nekadašnjim vojnim odsecima.

Predviđeno je da se tokom vojnog roka prijavljeni mladići i devojke upoznaju sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom Republike Srbije. Primaće mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara, a biće obezbeđene naknade putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, kao i vojna odeća i obuća.

Takođe, nakon odsluženja vojnog roka, zainteresovani mogu da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu u Vojsci Srbije po ubrzanoj proceduri. 

Detaljne informacije o uslovima i postupku prijavljivanja zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sajtu Ministarstva odbrane.

image