Srbija i Balkan

Stoltenberg danas stiže u BiH

Šef NATO-a u Beograd dolazi u utorak
Stoltenberg danas stiže u BiH© Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Generali sekretar NATO-a Jens Stoltenberg doputovaće danas u BiH, gde će sa članovima Predsedništva BiH imati radnu večeru, i gde će se sutra sastati sa nepriznatim visokim predstavnikom Kristijanom Šmitom, a zatim i sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto.

Tokom posete BiH u okviru turneje po zapadnom Balkanu, Stoltenberg će posetiti sedište NATO-a u Sarajevu i sastati se sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon toga, šef Alijanse putuje u Prištinu, gde će razgovarati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem, a potom će obići bazu Kfora i razgovarati sa komandantom Ozkanom Ulutašom.

U utorak je planirana poseta Beogradu i, kako je navedeno u saopštenju NATO-a, sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Stoltenberg u utorak popodne putuje u Severnu Makedoniju, gde će razgovarati sa predsednikom i premijerom te zemlje, Stevom Pendarovskim i Dimitrom Kovačevskim, kao i predsednikom Skupštine Talatom Džaferijem.

image