Srbija i Balkan

Dejvis kup izbrisao snimke srpskih tenisera koji izlaze na teren uz pesmu "Veseli se, srpski rode"

Podsetimo, teniska reprezentacija Srbije izašla je na teren završnog turnira u Malagi uz pesmu Danice Crnogorčević, što su mnogi kritikovali, tvrdeći da pesma poziva na "aneksiju" takozvanog Kosova i Crne Gore.
Dejvis kup izbrisao snimke srpskih tenisera koji izlaze na teren uz pesmu "Veseli se, srpski rode"© TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Na zvaničnim profilima Dejvis kupa na društvenim mrežama obrisane su objave u kojima Novak Đoković i ostatak srpske reprezentacije izlaze na teren u Malagi uz pesmu "Veseli se, srpski rode".

Podsetimo, teniska reprezentacija Srbije izašla je na teren završnog turnira u Malagi uz pesmu Danice Crnogorčević, što su mnogi kritikovali, tvrdeći da pesma poziva na "aneksiju" takozvanog Kosova i Crne Gore, pa čak i da je "fašistička"

Sporni snimak je uklonjen sa naloga Dejvis kupa na mrežama, a reklo bi se da je razlog pritisak dela javnosti. Iz organizacije ovog turnira još se nisu oglasili, niti obrazložili šta je razlog za takav potez.

Srbija će u subotu popodne igrati sa Italijom, pa će publika imati priliku da čuje da li je muzički repertoar srpske reprezentacije ostao isti. 

image