Srbija i Balkan

Dojave o bombama u beogradskim školama: Učenici evakuisani, čeka se kontradiverzioni pregled

U više osnovnih i srednjih škola i u Beogradu stigle su jutros dojave o postavljenoj bombi, javlja "Blic"
Dojave o bombama u beogradskim školama: Učenici evakuisani, čeka se kontradiverzioni pregledGetty © Adam Berry

Kako "Blic" saznaje, pretnje o postavljenoj bombi upućene su jutros na adrese voždovačke OŠ "Janko Veselinović", novobeogradske OŠ "Kneginje Milice", kao i na adresu Četvrte beogradske gimnazije. Roditeljima stižu poruke u "Viber" grupama da su škole dobile obaveštenje od MUP-a da su ovakve pretnje stigle u sve beogradske škole.

"Poštovani roditelji, ponovo je u MUP Srbije stigla dojava da su u svim školama u Beogradu postavljene bombe. Deca su izvedena napolje, čekaju se policijski službenici koji će izvršiti pregled. Ukoliko bude sve u redu, vraćaju se redovnom aktivnostima",  glasi poruka koju su dobili roditelji prenosi beogradski medij.

Đaci su evakuisani na sigurno dok se ne obavi kontradiverzioni pregled.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana bila je serija prijava postavljenih bombi u beogradskim obrazovnim ustanovama. Tada su pretnje o bombi upućene su na adresu vrtića "Oblačak" na Zvezdari, kao i u osnovne škole "Nikola Tesla", "Jelena Ćetković", "France Prešern", "Ivo Andrić u Rakovici, "Petar Petrović Njegoš", "Drinka Pavlović", kao u Četvrtu beogradsku gimnaziju...

image